15 Mayıs 2012 Salı

KAZA VE KADER

                                                        KADERE İMAN NEDİR
          Kader ilim nevindendir ilim ise bilinene tabidir. Allah ezeli ve sonsuz iilmi ile insanın kaderini bilir. Hangi zaman başına hangi olayın geleceğini Allah sonsuz ilmi ile bilir.


                                                                                                            Kaderi tenkid eden başını örse vurur kırar, rahmete itiraz eden rahmetten mahrum kalır. Herşey kader ile takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin. Allah seni senden daha ziyade düşünür.Onun için acaba gelecekte benim halim ne olacak gibi kaygılara kapılmaya hiç gerek yoktur. Allah bize lazım olan herşeyi kaderimize yazmıştır. Zamanı geldiğinde o iş kaza olur yani vuku bulur.
                                           



           KAZA NEDİR
     Kaza, resimde gördüğümüz kaza anlamına gelmemektedir. Dini literatürde kaza: İnsanın kaderinde yazılı olan olayların, durumların zamanı geldiğinde vuku bulmasıdır. Mesela benim kaderimde şu gün şu saatte ayağımın kırılacağı yazılmış, o gün o saat geldiğinde ayağımın kırılması o olayın kaza olduğunu yani meydana geldiğini belirtir.

1 yorum:

  1. konuyu resimlerle desteklemek öğrencinin dikkatini çekecektir.. yanlız arka plan rengi ve yazı rengi uyumlu olmamış..

    YanıtlaSil